Gedragstraining

400683_194483694032098_457027304_nOp stap samen, dat willen we allemaal, lekker ontspannen genieten met je paard. Of het nu op een buitenrit is of een wedstrijd, of je nu samen dicht bij huis blijft of ver weg wilt, je wilt samen plezier hebben.

Maar soms is dat niet zo. Soms zijn jij en je paard niet ontspannen, ben jij bang geworden of je paard, of wil je paard gewoon niet meer met je mee de trailer in. Het plezier is helemaal weg en jullie komen er samen niet meer uit. Ik, gediplomeerd gedragstherapeut voor paarden, kom bij je langs op stal om samen een oplossing te zoeken waar jij zelf samen met je paard mee verder kunt werken.

Mijn werkwijze:

Positieve benadering

Veel problemen tussen paard en mens ontstaan door gebrekkige communicatie:
het paard begrijpt niet wat de mens wil, en de mens begrijpt niet wat het paard wil. Duidelijkheid in communicatie is dan ook het uitgangspunt waarmee we aan het werk gaan. Hierbij is het belangrijk dat we zoveel mogelijk op een positieve manier weer een begin maken om de samenwerking tussen je paard en jou voor jullie allebei zo leuk mogelijk te maken.

Wat is er nu zo anders aan mijn aanpak?

Ik ga uit van twee belangrijke basisprincipes:

· Jij en je paard zijn degenen die thuis tegen problemen aanlopen.
· Jij en je paard moeten leren om weer op een acceptabele manier met elkaar om te gaan.

Jullie komen daarom niet naar mij toe, maar ik kom bij jullie op locatie om doelgericht samen aan de problemen te kunnen werken.
Hierbij help ik jullie tijdens een eerste bezoek al zover op weg dat je samen weer aan de slag kunt.

 

Uurtarief: € 45,00, incl. BTW
Reiskosten: € 0,22 de kilometer vanaf postcode 2252 XA binnen een straal van 100 km. Daarbuiten gelden andere tarieven.